İZMİR / KINIK - Yayakent Ortaokulu

Yayakent Ortaokulu

YAYAKENT MAH. POYRAZ SK. OKUL BLOK NO: 2/1 KINIK / İZMİR
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Türk milli Eğitimi´nin temel amaçlarını benimseyen,toplumumuzun ahlaki değerlerini yükseltmeyi, akılcı ve hür düşünceyle bulunduğu konumu en iyi temsil etmeyi, topluma ve üst eğitim kurumlarına kaliteli birey yetiştirmeyi ilke edinmiştir.
Misyon
Büyük düşünebilen ve bunu hayata geçirme çabasında olan, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, dünya çapında bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
2014-2015 1. dönem TEOG ilçe 1.liği
Öğretim Şekli :Tam Gün
Ulaşım
Yayakent-Bergama arası Kınık Belediyesi´ne ait servis çalışmaktadır. Bunun yanında öğretmenler kendi araçları ile Kınık ve Bergama´dan okula gidip gelmektedir. Ulaşım sıkıntısı pek yoktur.
Yerleşim Yeri
Yayakent, önceleri Kınık ilçesine bağlı bir kasabayken şu an bu ilçenin mahallesi olarak geçmektedir. Toprakları, Bakırçay Ovası içerisinde yer aldığı için tarıma oldukça elverişlidir. Bölge halkı tarım ve hayvancılıkla geçinmektedir.
Kınık ve Bergama merkezine 12 km İzmir merkeze yaklaşık 115 km
Voleybol, Futbol, Masa tenisi,